English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Πρόβλημα ο Μακίνουα στη συμφωνία με Λεονάρντο.

Σε ένα σκληρό "πόκερ" έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες η ΠΑΕ ΑΕΛ και ο Στίβεν Μακίνουα. Η μεν πρώτη προσπαθεί να "σπάσει" το συμβόλαιό της με τον Νιγηριανό και να ελευθερώσει μία θέση ξένου και ο δεύτερος να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα μπορεί, γνωρίζοντας μάλιστα ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στη Λάτσιο (δεν έχει θέση μη κοινοτικού παίκτη).

Όταν στις αρχές της προετοιμασίας των «βυσσινί» ολοκληρωνόταν ο δανεισμός ενός έτους του Μακίνουα από τη Λάτσιο κανείς δεν περίμενε ότι η συγκεκριμένη μεταγραφή θα έπαιρνε τέτοια τροπή. Ο Νιγηριανός που αντιμετώπιζε πρόβλημα στο γόνατο άργησε πάρα πολύ να ακολουθήσει το ομαδικό πρόγραμμα και ουσιαστικά τους τελευταίους τρεις μήνες το ακολουθεί χωρίς να χάνει προπονήσεις (έστω και μέχρι την άδεια των Χριστουγέννων, γιατί μετά την ολοκλήρωσή της είναι «ξένο σώμα» για τους «βυσσινί»).

Η λαρισινή πλευρά τον έχει ειδοποιήσει ότι δεν τον υπολογίζει για το υπόλοιπο διάστημα του πρωταθλήματος εδώ και καιρό, αλλά ο Μακίνουα μη μπορώντας να βρει ομάδα δεν φαίνεται διατεθειμένος να «σπάσει» το συμβόλαιό του. Σε αυτό το πλαίσιο κινούμενη η ΠΑΕ προσέφυγε στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ, αλλά είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να περιμένει την απόφασή της – όποια και αν είναι αυτή – γιατί ο χρόνος για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου μετρά αντίστροφα. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί η προσπάθεια από την πλευρά της ΑΕΛ για να οδηγηθούν οι δύο πλευρές σε λύση, γιατί υπάρχει στη μέση και ο Λεονάρντο…

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας σας έχουμε αναλύσει επακριβώς πως είχε το θέμα του Ματίας Ιγκλέσιας και την ξεκάθαρη τοποθέτηση των ανθρώπων της ΠΑΕ ΑΕΛ, ότι στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο δεν πρόκειται να φύγει κανένας από τους βασικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας και σίγουρα ο Αργεντίνος είναι ένας εξ αυτών. Ο Ιγκλέσιας που έχει συμβόλαιο με την ΑΕΛ ως και τον Ιούνιο του 2012 και στο οποίο δεν υπάρχει κανένας ειδικός όρος για να μείνει ελεύθερος, αρέσει ιδιαίτερα στον τεχνικό της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ και ουσιαστικά ο Ισπανός είναι αυτός που έχει πιέσει την ΑΕΚ να επανέλθει και να προσπαθήσει να κλείσει από τώρα τον Ματίας για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οι πληροφορίες λοιπόν θέλουν τους «βυσσινί» να έχουν γίνει δέκτες συγκεκριμένης πρότασης από την ΑΕΚ στην οποία – εκτός των οικονομικών ανταλλαγμάτων - περιλαμβάνεται και ο δανεισμός του Λεονάρντο (ενδεχόμενο με οψιόν αγοράς από τους «βυσσινί») ως και την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος. Ο Βραζιλιάνος φαίνεται να είναι ο παίκτης που οι «βυσσινί» αναζητούν για να καλύψουν τη θέση τους στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, δέχεται να έρθει στην ΑΕΛ, αλλά με βάση τις τωρινές προϋποθέσεις δεν μπορεί αυτό να συμβεί, μιας και αυτός δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο. Όλα λοιπόν θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη στο θέμα του Στίβεν Μακίνουα, με τον Νιγηριανό να κρατά  τα «κλειδιά» της τελικής ενίσχυσης των «βυσσινί».

Στην ΑΕΛ ξέρουν ότι τις τελευταίες 48 ώρες της μεταγραφικής περιόδου θα πρέπει να κινηθούν ταχύτατα με σκοπό να γεμίσουν το ρόστερ τους και να αποκτήσουν ακόμη δύο ποδοσφαιριστές (εκτός του Σανέλ Κούλιτς), έναν που να αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής και έναν που να παίζει στο δεξί άκρο της άμυνας. Για την πρώτη θέση το φαβορί πλέον είναι ο Λεονάρντο, εάν και εφόσον λυθεί το θέμα του Μακίνουα (άγνωστο είναι αν υπάρχει plan B) και για την άλλη θέση οι πληροφορίες θέλουν τους «βυσσινί» να εξετάζουν μία περίπτωση που τους προτάθηκε τις τελευταίες ημέρες και προέρχεται από την Αγγλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου