English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

«Δεν έχω περιθώρια για λάθη…»


Νίκη με μισό… μηδέν! Όχι ότι αυτή είναι η βασική επιδίωξη Άρη και ΠΑΟΚ στο αποψινό ντέρμπι, αλλά και έτσι να ‘ρθει, λίγο θα τους νοιάξει. Δείτε στο sport-fm.gr πόσο άλλαξαν οι δύο ομάδες σε σχέση με το παιχνίδι του πρώτου γύρου. Στόχους, προπονητές και ρόστερ...

Ζητούμενο και στόχοι

Οι «κίτρινοι» θέλουν πάση θυσία το «τρίποντο» για να σβήσουν από τον σκληρό τους δίσκο τις άσχημες εμφανίσεις και τα αρνητικά αποτελέσματα που προηγήθηκαν και να ξεκινήσουν τη βαθμολογική τους αντεπίθεση. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» από τη μία θα ψάξει απάντηση στην ήττα του πρώτου γύρου και από την άλλη απόδειξη γιατί η διαφορά του από τον μισητό συμπολίτη στη βαθμολογία είναι ούτε μία, ούτε δύο αλλά οκτώ ολόκληρες θέσεις!

Πόσο άλλαξες…

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, ο Άρης έφυγε με το «διπλό» (0-1) από την Τούμπα, χάρη σε ένα γκολ του Φρανθίσκο Χαβίτο. Από τότε αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει. Ξεκινώντας από τους προπονητές των δύο ομάδων. Στον ΠΑΟΚ μετά την απομάκρυνση του Παύλου Δερμιτζάκη από βοηθός ο Μάκης Χάβος έγινε υπηρεσιακός προπονητής και εν συνεχεία μόνιμος. Σε αυτό βοήθησε η οικονομική στενότητα για την πρόσληψη ξένου τεχνικού, του οποίου η ανεύρεση και το στάδιο προσαρμογής που θα απαιτούνταν θα ήταν επίσης εμπόδια- αλλά και η λογική «όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Ανάλογη τύχη, λοιπόν, μπορεί να έχει και ο Γιάννης Μιχαλήτσος, που από επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ κλήθηκε να καλύψει το κενό του Έκτορ Κούπερ.

Ποιοι έφυγαν

Συνεχίζοντας με τα ρόστερ του Άρη και του ΠΑΟΚ, εύκολα παρατηρεί κανείς ότι έγινε γερό ξεσκαρτάρισμα. Στον μεν Άρη, έφυγε ο Κάλβο (δανεικός στην Πάρμα), ενώ λύθηκε το συμβόλαιο του Ναφτί που είχε πάρει την κάτω βόλτα φέτος και εκείνα των Πορτίγια (όχι του συνονόματου νεοαποκτηθέντος) και Λίμα που δεν προσέφεραν τίποτα στο πρώτο μισό της σεζόν. Ο ΠΑΟΚ διέθετε περισσότερους παίκτες που περίσσευαν ή δεν έκαναν. Ζουέλα, Μπουσαϊντί, Αμπουμπακάρι και Κριστιάνο αναχώρησαν για άλλες πολιτείες, ενώ κι αρκετοί άλλοι παίκτες «φλέρταραν» με δανεισμό.

Ποιοι ήρθαν

Η έλλειψη… επικοινωνίας με τον Κούπερ στα μεταγραφικά «τρέναρε» τις κινήσεις του Άρη. Με την αποχώρηση, όμως του Αργεντινού, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση ενός παλιού γνώριμου, του Μανέλ Φερέρ, έστω και κάπως καθυστερημένα οι «κίτρινοι» ενισχύθηκαν σε θέσεις που είχαν ανάγκη, αφού πέραν του Πορτίγια αποκτήθηκαν οι Καστίγιο, Ντανίλο, Σακάτα και Μπομπαντίγια (δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο σημερινό παιχνίδι). Ο ΠΑΟΚ κινήθηκε μετρημένα, προσθέτοντας δύο παίκτες με αξιόλογο βιογραφικό, τον Αρίας για στήριγμα του Γκαρσία και του Βιτόλο στο κέντρο, και τον Ετό για βασικό στο δεξί άκρο της άμυνας. Ωστόσο αμφότεροι δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή. Ο πρώτος διότι βρίσκεται λίγες μόλις μέρες και δεν κρίθηκε έτοιμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός τόσο σημαντικού αγώνα και ο δεύτερος γιατί μόλις προχθές πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα. Στη λίστα αυτή, έχει θέση και ο Τσουκαλάς, ο οποίος επέστρεψε το Γενάρη (είχε δοθεί δανεικός στην κυπριακή Νέα Σαλαμίνα) και εκμεταλλευόμενος τον τραυματισμό του Βιτόλο, πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής και δεν τα πήγε άσχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου