English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Καστίγιο λένε και κλαίνε!

Πελατειακές σχέσεις με τον «δικέφαλο» έχει ο Νέρι



Στο χθεσινό φύλλο των «Αθλητικών Νέων» αναφερθήκαμε στη συνέπεια με την οποία ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ «εκτελεί» τον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι μόνος ο Κροάτης όμως. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά και τον Νέρι Καστίγιο, η σχέση του οποίου με τον δικέφαλο είναι... ζουμερή.
Ο Ουρουγουανός αποτελεί εδώ και μερικά χρόνια «persona non grata» για το οπαδικό κίνημα του ΠΑΟΚ, εναντίον του οποίου έχει σκοράρει τέσσερις φορές σε έξι αγώνες. Η διαχρονική συχνότητα που επιδείκνυε ο «Νιντέντο» στο να «πληγώνει» τον δικέφαλο και η παράλληλη «ξινίλα» που εξέφραζε σε κάθε ευκαιρία για τον συγκεκριμένο σύλλογο, την έδρα του και τη συμπεριφορά των οπαδών του δημιούργησαν μια διαφορετική σχέση με τον συμπολίτη, λιγάκι περίεργη και γεμάτη ένταση. Ο Καστίγιο δεν έχει ξεχάσει τη βροχή από μπουκάλια που προσγειώνονταν στο κεφάλι του κάθε φορά που επισκεπτόταν την Τούμπα, ούτε φυσικά και τα όσα γίνονταν στα αποδυτήρια του γηπέδου. Γι’ αυτό φρόντιζε συχνά-πυκνά να τιμωρεί τον ΠΑΟΚ, είτε στην Τούμπα, είτε στην Αθήνα.
Από το 2004
Ο αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός ξεκίνησε να σκοράρει εναντίον του ΠΑΟΚ από την πρώτη του σεζόν ως βασικό στέλεχος του Ολυμπιακού. Ήταν η αγωνιστική περίοδος 2003-2004 και οι ερυθρόλευκοι υποδέχτηκαν τον δικέφαλο στη Ριζούπολη (το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ανακατασκευαζόταν) για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Νέρι άνοιξε το σκορ στο 67’ με κεφαλιά (τρόπο που δε συνηθίζει) και έβαλε τις βάσεις για τη δεύτερη επικράτηση των ερυθρολεύκων επί του ΠΑΟΚ μέσα στη σεζόν, η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν καλή για την ομάδα του, η οποία ηττήθηκε 2-1.
Εκλεισε την πεντάρα
Πιστός στα… καθήκοντα του, ο Καστίγιο σκόραρε και στην επόμενη αγωνιστική περίοδο εναντίον του δικεφάλου, αυτή τη φορά όμως το γκολ του συνοδεύτηκε από μια μεγάλη νίκη για την ομάδα του. Ήταν 30 Οκτωβρίου 2004 και ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τον ΠΑΟΚ στο νεόκτιστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Στη βασική ενδεκάδα ο Νέρι, βοήθησε την ομάδα του να φτάσει στο θρίαμβο με 5-1 επί του αντιπάλου της, ενώ μάλιστα ήταν αυτός που ολοκλήρωσε το διασυρμό των ασπρόμαυρων, καθώς σκόραρε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.
«Κάρφωσε» δυο φορές
Μπορεί στην επόμενη σεζόν (2005-2006) να μην «πλήγωσε» τον ΠΑΟΚ, ο τωρινός άσος του Άρη όμως φρόντισε να κρατήσει γεμάτα τα… όπλα του για την αγωνιστική περίοδο που ακολούθησε, την τελευταία του στον Ολυμπιακό. Δύο αγώνες εναντίον του δικεφάλου, δύο νίκες για τους ερυθρόλευκους με τον Νέρι να αναδεικνύεται σε απόλυτο πρωταγωνιστή. Πρώτα στο Φάληρο, όταν τον Σεπτέμβριο του 2006 έκανε το 2-0 στο 29’ και «σφράγισε» την επικράτηση για την ομάδα του και στη συνέχεια τον Ιανουάριο του 2007. Πιο συγκεκριμένα, ήταν 27 του μηνός όταν ο Καστίγιο έκανε… πλάκα στην Τούμπα και κέρδισε σχεδόν μόνος του τον δικέφαλο. Ασίστ στον Ριβάλντο για το 1-2 του Ολυμπιακού και γκολ στο 70’ για να γίνει το 1-3 και να τελειώσει κάπου εκεί το παιχνίδι. Το μίσος των οπαδών του ΠΑΟΚ για τον Ουρουγουανό έγινε ακόμη μεγαλύτερο τις στιγμές που αυτός περνούσε μπροστά τους και τους προκαλούσε να πετάξουν και άλλες πέτρες και μπουκάλια.
Οι αξέχαστες δηλώσεις
Δεν είναι μόνο η ιστορία του Νέρι μέσα στο γήπεδο που εξοργίζουν τους Παοκτσήδες , αλλά και εκείνα εκτός των τεσσάρων γραμμών. Ποιος έχει ξεχάσει άλλωστε, τα όσα είπε ο Ουρουγουανός μετά το τέλος της αναμέτρησης της Τούμπας το 2007; «Κανένας δε φοβάται στην Τούμπα, δεν τη θεωρώ κάποια δύσκολη έδρα. Δεν είναι δυνατή έδρα ένα γήπεδο που σου πετούν μπουκάλια και πέτρες», είπε ο «Νιντέντο» και κατέληξε με την ιστορική ατάκα: «Την επόμενη φορά να μας πετάξουν περισσότερες πέτρες για να φάνε περισσότερα γκολ». Εκείνη ήταν η τελευταία φορά που αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου