English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΑΡΗΣ

Επιστροφή στις νίκες 


Πεισμωμένοι οι παίκτες του Άρη και αποφασισμένοι για την κατάκτηση των τριών βαθμών

Μετά το άτυχο αποτέλεσμα στη Λάρισα και τις συνεχόμενες αποτυχίες στις εντός έδρας αναμετρήσεις ο Άρης είναι πανέτοιμος σήμερα να καταβάλει την αντίσταση του Ηρακλή και να κάνει ένα από τα βήματα που χρειάζονται για την είσοδο στην πρώτη πεντάδα

Τα ψέματα τελείωσαν. Το πρωτάθλημα έχει μπει πλέον στην τελική του ευθεία και όλα θα κριθούν μέσα στον επόμενο ενάμισι μήνα. Απομένουν μόλις έξι αγωνιστικές για το φινάλε και τα περιθώρια για τον Άρη έχουν στενέψει επικίνδυνα. Οι πάντες στο κίτρινο στρατόπεδο έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να ανατρέψουν τα δεδομένα. Υπάρχουν στο δρόμο τους έξι εμπόδια. Το πρώτο είναι ο Ηρακλής. Σπουδαίο παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες. Ο Άρης θέλει μόνο τη νίκη, ο Ηρακλής βολεύεται και με την ισοπαλία. Στόχος των κιτρίνων είναι να μπουν δυνατά από νωρίς. Με πατημένο το γκάζι θα επιδιώξουν να φτάσουν γρήγορα στο γκολ ώστε να αποβάλουν το άγχος οι ποδοσφαιριστές και να φτάσουν πιο εύκολα στην επιτυχία.

Φουλ επίθεση
Η χθεσινή τελευταία προπόνηση του Άρη πριν το ματς με τον Ηρακλή ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα. Το πρόγραμμα ήταν ιδιαιτέρως χαλαρό και περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής. Σύμφωνα με αυτά που δοκίμασε ο Γιάννης Μιχαλήτσος καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με φουλ επιθετικό προσανατολισμό. Το σύστημα δε θα αλλάξει, αλλά αυτή τη φορά το 4-2-3-1 θα είναι πολύ πιο επιθετικό. Ο Κάρλος Τόχα αντί για επιτελικός μέσος θα παίξει αμυντικό χαφ μαζί με τον Πρίττα. Ο Σέρχιο Κόκε θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα και λογικά θα παίξει πίσω από τον Μπομπαντίγια έχοντας ελεύθερο ρόλο. Ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα ίσως να υπάρξει και αλλαγή ανάμεσα στους δύο. Ίσως δηλαδή παίξει κορυφή ο Ισπανός και πίσω του ο Αργεντινός.

Ερωτηματικό στ’ αριστερά
Από εκεί και πέρα δύο είναι τα ερωτηματικά για τα πρόσωπα στη βασική ενδεκάδα. Το ποιος θα ξεκινήσει αριστερά στη μεσαία γραμμή και το ποιοι θα αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Για τα αριστερά καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος διεκδικούσαν τη θέση τρεις παίκτες. Ο Μενδρινός, ο Καστίγιο και ο Σακάτα. Εκτός απροόπτου αυτός που θα παίξει τελικά θα είναι ο 26χρονος Έλληνας μέσος. Ο λόγος έχει να κάνει περισσότερο με τα κρατήματα μπάλας αλλά και με το ότι δείχνει πιο φορμαρισμένος. Ο Καστίγιο είναι μεν σε καλύτερη φόρμα ωστόσο αν ξεκινήσει και αυτός το ματς το σχήμα του Άρη θα είναι εξαιρετικά επιθετικό. Στο άλλο άκρο θα αγωνιστεί λογικά ο Ντάρσι Νέτο. Όσον αφορά την άμυνα, αριστερά θα αγωνιστεί ο Μίσελ, δεξιά ο Βαγγέλη και στο κέντρο είτε ο Γκιάρο με τον Λαζαρίδη, είτε ο Γκιάρο με τον Παπαζαχαρία. Κάτω από τα γκολπόστ θα βρίσκεται για ακόμη ένα παιχνίδι ο Μιχάλης Σηφάκης.

Εκτός ο Οριόλ
Εκτός μάχης έχει τεθεί εξ’ αρχής ο Ρικάρντο Φατί που είναι τιμωρημένος αλλά και ο Οριόλ Λοθάνο που δεν κατέστη δυνατό να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του στο γόνατο. Πέραν των δύο που προαναφέραμε εκτός 18άδας έμειναν οι επίσης τραυματίες Τσεσνάουσκις, Αραβίδης, Αγτζίδης, ο άρρωστος Βελλίδης αλλά και οι Κουλουχέρης, Οικονομόπουλος, Κατίδης, Πορτίγια, Μπουγαΐδης και Αγγελούδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου