English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΑΕΚ

Η… ζυγαριά του Μπλάνκο

Η… ζυγαριά του Μπλάνκο
Την απάντηση του Ίσμαελ Μπλάνκο στην πρόταση ανανέωσης συμβολαίου που κατατέθηκε χθες επίσημα στον μάνατζέρ του περιμένουν στην ΑΕΚ. Το γεγονός ότι η τελική προσφορά της «Ένωσης» στον Αργεντινό δεν απορρίφθηκε στο… δίλεπτο από τον εκπρόσωπό του, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν, αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας, όχι όμως και βεβαιότητας πως ο «Ζορό» θα πει το μεγάλο «ναι».

Ο Μπλάνκο δεν… ενθουσιάστηκε με την πρόταση, που του έγινε. Άλλωστε φήμες ήθελαν στην προηγούμενη επαφή των δύο πλευρών να είχε μειώσει τις απαιτήσεις του στις 700.000 ευρώ ετησίως, ενώ η τωρινή πρόταση είναι 600.000 ευρώ, χωρίς τα μπόνους. Επίσης είναι εμφανώς προβληματισμένος τόσο από την πορεία της ομάδας, όσο και από την ανεξήγητη κατά πολλούς απουσία του από την ενδεκάδα σε σημαντικά παιχνίδια.

Όμως σαν… αντίβαρο στη ζυγαριά μπαίνουν το δεδομένο συναισθηματικό του δέσιμο με την ομάδα, η λατρεία του κόσμου στο πρόσωπό του, αλλά και η αναγνώριση πως εν καιρώ κρίσης και δίχως πολλά περιθώρια για υπερβάσεις η διοίκηση τού έκανε μία αν μη τι άλλο αξιοπρεπή πρόταση. Και ο ίδιος, άλλωστε, γνωρίζει καλά πως οι εποχές των τεράστιων συμβολαίων έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση αναμένεται σύντομα. Ίσως όχι την επόμενη εβδομάδα, αλλά πάντως μέχρι τα τέλη του μήνα. Και μέχρι τότε κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για τίποτα…

Και Μπλάνκο και Μπαχά

Τρόπο να χωρέσει τον Ίσμαελ Μπλάνκο και τον Ναμπίλ Μπαχά στην ίδια ενδεκάδα βρήκε ο Μανόλο Χιμένεθ και προτίθεται να παρατάξει την ΑΕΚ με 4-4-2 στον αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα λόγω της κάκωσης στο δικέφαλο και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα είναι έστω και στον πάγκο στο ερχόμενο παιχνίδι.

Ο τεχνικός της «Ένωσης» προτίθεται πίσω από τους δύο φορ και στην κορυφή του ρόμβου να τοποθετήσει τον Γκερέιρο, με τον Ντιόπ καθαρό αμυντικό χαφ και τους Μάκο-Μίτσελ να τον πλαισιώνουν. Ο Σάχα θα είναι ξανά στο τέρμα, το δίδυμο Δέλλα-Ματέος, που ικανοποίησε απόλυτα τον Χιμένεθ, δεν αλλάζει, ο Καράμπελας παραμένει αριστερά, ενώ χθες δοκιμάστηκε ως δεξί μπακ ο Μανωλάς. Στη διάρκεια του διτέρματος μπήκαν ο Λαγός αντί του Μάκου και ο Σκόκο ως παρτενέρ του Μπλάνκο στην επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου