English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Έκτορ Κούπερ: «Υποχρεωμένοι να κερδίσουμε»

Από την αίθουσα Τύπου του Κλεάνθης Βικελίδης τοποθετήθηκε ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, αναφορικά με την τελευταία αναμέτρηση της φάσης των ομίλων.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αργεντινός τεχνικός του ΑΡΗ για τον αγώνα με τη Ρόζενμποργκ (16/12, 20:00):

«Έχουμε φτάσει με έναν απίθανο τρόπο να εξαρτόμαστε από το δικό μας παιχνίδι. Από τα προκριματικά της διοργάνωσης είχαμε δύσκολα και περίπλοκα παιχνίδια, όπως έγινε και στη φάση των ομίλων, από τους οποίους στα χαρτιά φαβορί για την πρόκριση ήταν η Μπάγερ Λεβερκούζεν και η Ατλέτικο Μαδρίτης.

Είχα πει ότι κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την αισιοδοξία μας και ότι όλα στο ποδόσφαιρο είναι πιθανά. Χρειάζεται, βέβαια, να έχεις πίστη, να θυσιάζεσαι. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι εξαρτόμαστε μόνο από εμάς και ότι αν κερδίσουμε, θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Επομένως, χρειάζεται υπερπροσπάθεια.

Σε αυτήν τη διοργάνωση, δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι, όπως και ότι έχεις κατακτήσει κάτι, αν πρώτα δεν το κερδίσεις μέσα στο γήπεδο. Πόσο μάλλον, όταν όλα όσα έχεις κάνει μέχρι τώρα, δεν σου εξασφαλίζουν αυτά που θέλεις. Η Ιστορία δεν γράφεται πριν από τους αγώνες. Πρέπει να μπούμε με ζεστή καρδιά, γιατί αυτήν τη συμπεριφορά θα χρειαστούμε.

Επιβάλλεται να δείξουμε ηρεμία στο παιχνίδι μας. Οι αγώνες διαρκούν 90 λεπτά και αυτό το λέω, γιατί θα χρειαστούμε ισορροπία για να πάρουμε τη νίκη και να συνεχίσουμε στο EuropaLeague.

Kαταλαβαίνω πως υπάρχει αγωνία στον κόσμο και πως οι παίκτες είναι ανυπόμονοι. Πρέπει να διαχειριστούμε σωστά την κατάσταση. Για παράδειγμα, μπορεί να μπεις στο γήπεδο με την πίστη ότι όλα θα κριθούν στην αρχή και στο τέλος να τα έχεις χάσει όλα. Γι’ αυτό έκανα λόγο για υπερπροσπάθεια και ζητάω το μέγιστο από όλους.

Το ότι ο αντίπαλός μας δεν έχει πιθανότητες πρόκρισης, μπορεί να λειτουργήσει θετικά και αρνητικά. Θετικά, γιατί θα αγωνιστεί χωρίς άγχος και αρνητικά, γιατί εμείς θα έχουμε πίεση για το αποτέλεσμα και η Ρόζενμποργκ ενδεχομένως εφησυχασμό.

Όπως και να έχει, είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε. Είναι πολύ μεγάλη η πίεση και όταν υπάρχει πίεση, σημαίνει ότι διεκδικείς σημαντικούς στόχους. Θα κάνουμε τα ανθρωπίνως δυνατά για να αρπάξουμε την ευκαιρία που μας δίνεται και να έχουμε ένα ευτυχισμένο τέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου